O feso'ota'iga fa'afuainumera a le Canadian EV ua fa'atupuina numera lua talu mai le amataga o fa'ama'i

faila_01655428190433

E le na o lou mafaufau i ai.E tele atuEV fa'atauina nofoagai fafo.O la matou fa'amaumauga lata mai o le fa'apipi'iina o feso'ota'iga fa'apipi'i a Kanata o lo'o fa'aalia ai le si'itia o le 22 pasene i fa'apipi'i fa'apipi'i vave talu mai Mati talu ai.E ui lava i le 10 masina faigata, o loʻo i ai nei le faʻaitiitia o avanoa i atinaʻe EV a Kanata.

O Mati talu ai, na lipotia mai ai e le Eletise Autonomy le tuputupu aʻe o fesoʻotaʻiga tau taavale eletise a Kanata.O feso'ota'iga i tulaga fa'alotoifale ma fa'aitumalo sa fa'atinoina galuega fa'alautele taua, ma fa'amoemoe e vave fa'aitiitia le va i le va o nofoaga e mafai e tagata e ona le EV ona ave ta'avale ma le mautinoa.

I aso nei, i le amataga o le 2021, e manino lava e ui lava i le salalau o le vevesi na faʻaalia ai le tele o le 2020, o le tele o lena faʻatupulaia o loʻo faʻataunuʻuina.Tele feso'ota'iga o lo'o fa'aauau pea ona galulue agai i fuafuaga mata'utia mo le fa'alautele atili o le isi vaega o lenei tausaga ma tua atu.

E oo atu i le amataga o lenei masina, o faamaumauga a le Natural Resources Canada na faaalia ai e 13,230 EV chargers i le 6,016 nofoaga faitele i le atunuu atoa.Na toeitiiti atoa le 15 pasene mai le 11,553 chargers i le 4,993 stations na matou lipotia ia Mati.

O le mea taua, o le 2,264 o na tagata lautele o loʻo faʻapipiʻiina DC vave, lea e mafai ona tuʻuina atu le taʻavale atoa i lalo ifo o le itula ma o nisi taimi i ni nai minute.O lena fuainumera, lea ua siitia i luga ole 400 talu mai Mati - o le 22 pasene o le siʻitia - o le mea sili lea ona taua mo avetaavale eletise ma mamao mamao i le mafaufau.

Laasaga 2 charges, lea e masani ona umi ni nai itula e fa'aatoa ai le EV, e taua fo'i ona e fa'ataga ai ave ta'avale e totogi a'o i ai i nofoaga, e pei o fale faigaluega, faleoloa fa'atau, itumalo fa'apisinisi ma nofoaga tafafao maimoa.

E fa'afefea ona malepe i lalo le aofa'i o le tau e ala i feso'ota'iga?Ua matou tu'ufa'atasia le fa'avasegaga o lo'o fa'apipi'iina nei e fa'atatau mo so'o se kamupani tele - e aofia ai ma ni nai tagata fou - fa'atasi ai ma fa'amatalaga pupuu o fa'amatalaga lata mai ma fuafuaga i le lumana'i.Faʻatasi, latou te faʻalatalata atili Kanata i se lumanaʻi e aunoa ma le popole tele ma tuʻuina atu EV mo tagata faʻatau i soʻo se mea.

Fesootaiga a le Atunuu

Tesla

● DC totogi vave: 988 tau, 102 nofoaga

● Laasaga 2: 1,653 chargers, 567 stations

E ui o le tekonolosi faʻatau a Tesla o loʻo faʻaaogaina nei i latou o loʻo aveina Teslas, o lena vaega o loʻo faʻatusalia se vaega tele o tagata Kanata EV.I le taimi muamua, na lipotia mai e le Eletise Autonomy o Tesla's Model 3 o le EV sili ona faʻatau atu a Kanata i le afa muamua o le 2020, faʻatasi ai ma le 6,826 taʻavale na faʻatau (sili atu i le 5,000 sili atu nai lo le tulaga lua, Chevrolet's Bolt).

Ole tele ole feso'ota'iga a Tesla o lo'o tumau pea le tasi o le atunu'u sili ona lautele.Muamua na fa'atuina i se tulaga fa'atapula'a i le va o Toronto ma Montreal i le 2014, o lo'o fa'amaualuga nei le fiaselau o DC vave ma le Level 2 nofoaga fa'atumu e fa'asolo atu mai Vancouver Island i Halifax e leai ni va'a tetele, ma e na'o le itumalo o Newfoundland ma Labrador e toesea.

I le faaiuga o le 2020, na amata ai ona oso aʻe le isi augatupulaga a Tesla V3 Superchargers i Kanata ma avea ai le atunuu o se tasi o nofoaga muamua e talimalo ai i le 250kW (i le maualuga o tau o tau) nofoaga.

O le tele o Tesla chargers ua faʻasalalauina foi o se vaega o le Canadian Tire's cross-country charging network, lea na faʻasalalau e le kamupani faʻatau oloa ia Ianuari talu ai.E ala i le $5-miliona tupe teufaafaigaluega a ia lava ma faatasi ai ma le $2.7 miliona mai Natural Resources Canada, Canadian Tire na fuafua e aumai DC vave ma Level 2 totogi i le 90 o ana faleoloa i le faaiuga o le 2020. Peitaʻi, i le amataga o Fepuari, ona o le COVID -fa'atuai fa'atatau, e na'o le 46 nofoaga, fa'atasi ai ma le 140 o lo'o fa'agaoioia.Electrify Canada ma FLO o le a tuʻuina atu foʻi tau i Kanata Tire faʻatasi ma Tesla o se vaega o lenei pisinisi.

FLO

● DC Totogi vave: 196 nofoaga

● Laasaga 2: 3,163 nofoaga

O le FLO o se tasi lea o feso'ota'iga fa'atosina a le atunu'u, e silia ma le 150 DC vave ma le faitau afe o le Laasaga 2 o lo'o fa'agaoioia i le atunu'u - e le aofia ai a latou uta i le Eletise Circuit.O lo'o iai fo'i le FLO nofoaga e fa'atauina ai mea e fa'atau atu i pisinisi ma tagata fa'atau mo le fa'aogaina e le tagata lava ia.

Na mafai e FLO ona fa'aopoopoina le 582 alaleo i lana feso'ota'iga lautele e o'o atu i le fa'ai'uga o le 2020, o le 28 o ia mea o lo'o fa'atau vave DC.O lo'o fa'atusalia ai se fua faatatau o le tuputupu a'e e sili atu i le 25 pasene;Na taʻu talu ai nei e FLO i le Eletise Autonomy e talitonu e mafai ona unaʻia lena fuainumera i luga atu o le 30 pasene i le 2021, ma le ono mafai ona fausia 1,000 nofoaga fou a le malo i le 2022.

O le kamupani matua a FLO, AddEnergie, na faasilasilaina foi ia Oketopa, 2020 na ia mauaina le $ 53 miliona i se fuafuaga faʻatupeina ma o le a faʻaaogaina le tupe e faʻateleina ai le faʻalauteleina o fesoʻotaʻiga FLO a le kamupani i Amerika i Matu.

E pei ona taʻua i luga, ua faʻasalalau foʻi e FLO le tele o tau e avea o se vaega o le upega tafaʻilagi a le Canadian Tire.

ChargePoint

● DC Totogi vave: 148 tau, 100 nofoaga

● Laasaga 2: 2,000 chargers, 771 stations

O le ChargePoint o se tasi lea o tagata ta'a'alo tele i Kanata EV o lo'o fa'atauina fanua, ma o se tasi o nai feso'ota'iga fa'atasi ma uta i itumalo uma e 10.E pei o FLO, o le ChargePoint e tu'uina atu fofo mo va'a ma pisinisi tuma'oti fa'aopoopo i la latou feso'ota'iga totogi fa'alaua'itele.

Ia Setema, na faasilasila ai e le ChargePoint o le a alu i le lautele ina ua maeʻa se fefaʻatauaʻiga ma le Kamupani Faʻapitoa Faʻatauga Faʻapitoa (SPAC) Switchback, e tusa ma le $ 2.4 piliona.I Kanata, na fa'ailoa ai fo'i e le ChargePoint se faiga fa'apa'aga ma Volvo o le a tu'uina atu ai i tagata fa'atau le Volvo's battery electric XC40 Recharge avanoa i feso'ota'iga a ChargePoint i Amerika i Matu.O le a tuʻuina atu foʻi e le kamupani le tele o totogi mo le faʻasalalau lata mai o EcoCharge network, o se galulue faʻatasi i le va o le Earth Day Canada ma le IGA lea o le a aumaia ai le 100 DC vave faʻatauina i faleoloa 50 IGA i Quebec ma New Brunswick.

Petro-Kanata

● DC totogi vave: 105 tau, 54 nofoaga

● Laasaga 2: 2 chargers, 2 stations

I le 2019, Petro-Canada's "Electric Highway" na avea ma uluai fesoʻotaʻiga totogi e le faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi Kanata mai le talafatai i le talafatai ina ua faʻaalia lona nofoaga pito i sisifo i Vitoria.Talu mai lena taimi, ua faʻaopoopoina 13 nofoaga faʻapipiʻi vave faʻatasi ai ma le lua Level 2 chargers.

O le tele o nofoaga o lo'o i tafatafa o le alatele Trans-Canada, e mafai ai ona faigofie le avanoa mo i latou e sopoia soʻo se vaega tele o le atunuʻu.

Ole feso'ota'iga a Petro-Canada ua maua se vaega tupe mai le feterale e ala ile Natural Resource Canada's Electric Vehicle and Alternative Fuel Infrastructure Deployment Initiative.O le fesoʻotaʻiga a Petro-Canada na tuʻuina atu $ 4.6 miliona;o le polokalame lava lea na fa'atupeina ai le feso'ota'iga a Canadian Tire ma se tupe e $2.7-miliona.

E ala i le polokalame NRCan, o loʻo faʻatupeina e le malo feterale le $ 96.4 miliona i taʻavale eletise ma nofoaga e faʻaaogaina ai le hydrogen i le atunuʻu.O se isi fuafuaga a le NRCan, o le Zero Emission Vehicle Infrastructure Program, o loʻo faʻatupeina le $ 130 miliona i le fausiaina o uta i luga o auala, i fale faigaluega ma fale e nonofo ai i le va o le 2019 ma le 2024.

Eletise Kanata

● DC Totogi vave: 72 tau, 18 nofoaga

O le Electrify Canada, o se lala o le Volkswagen Group, o loʻo faia ni gaioiga faʻamalosi i le avanoa e molia ai Kanata ma le televave o le taʻavale talu mai le latou nofoaga muamua i le 2019. I le 2020, na tatalaina ai e le kamupani ni nofoaga fou se valu i Ontario ma faʻalauteleina i Alberta, British Columbia ma Quebec ma ma isi nofoaga e fitu.E lua isi nofoaga na fa'agaoioia i Quebec e o'o mai ia Fepuari.E fa'amaualuga e le Electrify Canada se tasi o saosaoa fa'atau vave o feso'ota'iga uma a Kanata: i le va o le 150kW ma le 350kW.O fuafuaga a le kamupani e tatalaina nofoaga e 38 i le faaiuga o le 2020 na faʻagesegese ona o le tapunia o le Covid, ae o loʻo latou tumau pea i le ausia o latou sini.

O le Electrify Canada o le paaga a Kanata i le Electrify America, lea ua faʻapipiʻiina le silia ma le 1,500 faʻapipiʻi vave i le Iunaite Setete talu mai le 2016. Mo i latou o loʻo faʻatau le taʻavale eletise e-Golf a Volkswagen 2020, lua tausaga o le 30-minute e leai se totogi mai nofoaga o le Electrify Canada. aofia ai.

Greenlots

● DC totogi vave: 63 tau, 30 nofoaga

● Laasaga 2: 7 chargers, 4 stations

Greenlots o se sui o le Shell Group, ma o loʻo i ai le tele o totogi i le Iunaite Setete.I Kanata, o ona uta vave e tele lava i Ontario ma British Columbia.E ui lava na faavaeina Greenlots i le silia ma le sefulu tausaga talu ai, ae naʻo le faʻapipiʻiina o DC faʻasalalau faʻasalalau i le 2019, i Sigapoa, aʻo leʻi faʻalauteleina i Asia ma Amerika i Matu.

SWTCH Malosiaga

● DC Faʻatonu Faʻatonu: 6 tau, 3 nofoaga

● Laasaga 2: 376 chargers, 372 stations

O le SWTCH Energy e fa'avae i Toronto o lo'o fa'avavevave ona fausia se feso'ota'iga o lo'o fa'atatau i le Level 2 i le atunu'u, fa'atasi ai ma le fa'atosina i Ontario ma BC O le aofa'i o fa'apipi'i e o'o mai i le taimi nei, 244 o le Level 2 stations ma le Level 3 stations uma na fa'aopoopoina i totonu. 2020.

I le amataga o le 2020, na maua ai e SWTCH le $1.1 miliona i tupe mai le aufaipisinisi e aofia ai le IBI Group ma Active Impact Investments.O loʻo fuafua le SWTCH e faʻaaoga lena malosi e faʻaauau ai lona faʻalauteleina, ma se fuafuaga e fausia 1,200 chargers i le isi 18 i le 24 masina, 400 o loʻo faʻamoemoeina i totonu o le tausaga.

Fa'alapotopotoga Fa'alapotopotoga

O le Eletise Circuit

● DC Totogi vave: 450 nofoaga

● Laasaga 2: 2,456 nofoaga

O le Electric Circuit (Le Circuit electrique), le fesoʻotaʻiga faʻasalalau lautele na faʻavaeina e Hydro-Québec i le 2012, o le fesoʻotaʻiga sili ona atoatoa a Kanata (faʻatasi ai ma Quebec, e tele nofoaga i sasaʻe o Ontario).O Quebec o loʻo i ai i le taimi nei le tele o taʻavale eletise o soʻo se itumalo o Kanata, o se faʻataunuʻuina e le masalomia o se vaega i le taugofie o le eletise eletise a le itumalo ma le vave ma le malosi o le taʻitaʻiga i le totogiina o mea tetele.

I le 2019, na faʻailoa ai e Hydro-Québec lona faʻamoemoe e fausia 1,600 nofoaga faʻapipiʻi vave i totonu o le itumalo i le isi 10 tausaga.E 55 nofoaga fou e fa'aola vave ai le 100kW na fa'aopoopoina i le feso'otaiga a le Electric Circuit talu mai le amataga o le 2020. E le'i leva atu fo'i ona fa'alauiloa mai e le Electric Circuit se telefoni feavea'i e aofia ai se fuafuaga o malaga, fa'amatalaga avanoa o lo'o maua ma isi vaega. fuafuaina ina ia sili atu le faʻaoga-faʻaoga le poto masani tau.

Ivy Charging Network

● l DC Taulaga Vave: 100 tau, 23 nofoaga

Ontario's Ivy Charging Network o se tasi lea o igoa fou i le Canadian EV charging;na o le tausaga talu ai na oʻo mai ai lana faʻalauiloa aloaʻia, naʻo vaiaso aʻo leʻi faʻaumatia Kanata muamua COVID-19.O se oloa o se faiga faapaaga i le va o le Ontario Power Generation ma le Hydro One, na maua ai e Ivy le $8 miliona o tupe mai le Natural Resources Canada e ala i lana Taʻavale Eletise ma Alternative Fuel Infrastructure Deployment Initiative.

O lo'o fa'amoemoe le Ivy e atia'e se feso'ota'iga lautele o nofoaga “filifilia ma le faaeteete” i le itumalo pito sili ona to'atele o tagata o Kanata, e ta'itasi ma faigofie ona maua mea lelei, e pei o faleta'ele ma mea'ai.

O lo'o ofoina atu nei le 100 DC fa'atau vave i nofoaga e 23.I le mulimuli ai i lena mamanu o le tuputupu aʻe, ua tuuto atu Ivy e faʻamalosia lana fesoʻotaʻiga e aofia ai le 160 faʻatau vave i luga atu o le 70 nofoaga i le faaiuga o le 2021, o se lapoʻa e tuʻu ai i totonu o fesoʻotaʻiga tele a Kanata.

BC Hydro EV

● DC Totogi vave: 93 tau, 71 nofoaga

Na fa'atūina le feso'ota'iga fa'apitonu'u a British Columbia i le 2013, ma ofo atu le tele o fa'asalalauga e feso'ota'i ai nu'u i taulaga e pei o Vancouver i nu'u e tau leai ni tagata i totonu o le itumalo, e fa'afaigofieina ai ta'avale mamao.Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, na faʻasalalau e le BC Hydro fuafuaga e faʻalautele lana fesoʻotaʻiga i le 2020 e aofia ai le silia ma le 85 nofoaga.

I le 2021 BC Hydro o loʻo fuafua e taulaʻi i le faʻapipiʻiina o naʻo DC faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma fuafuaga e faʻaopoopo 12 talafou faʻatasi ma lua faʻatau vave ma faʻaleleia se isi 25 nofoaga.E oʻo atu ia Mati 2022 o loʻo fuafua le faʻaoga e maua le 50 sili atu DC faʻapipiʻi vave, ma aumaia le fesoʻotaʻiga i le toeitiiti 150 chargers faʻasalalau i luga ole 80 nofoaga.

E pei o Quebec, British Columbia o loʻo i ai se faʻamaumauga umi o le ofoina atu o tupe toe faʻatau i luga o taavale eletise.E le o se mea e ofo ai, o loʻo i ai le maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le EV o soʻo se itumalo o Kanata, ma faʻamalosia ai le faʻatupeina o atinaʻe e taua tele e lagolago ai le tuputupu aʻe.Ua faia foi e le BC Hydro se galuega taua i le paionia o le avanoa e totogi ai le EV, e pei ona lipotia e le Eletise Autonomy i le tausaga talu ai.

E Totogi Fesootaiga

● DC totogi vave: 26 tau, 26 nofoaga

● Laasaga 2: 58 chargers, 43 stations

O le eCharge Network na faʻatūina i le 2017 e New Brunswick Power ma le faʻamoemoe e mafai ai e avetaʻavale EV ona faimalaga i le itumalo ma le faigofie.Faatasi ai ma se vaega tupe mai le Natural Resources Canada ma le itumalo o New Brunswick, o na taumafaiga ua iʻu ai i le faʻaogaina o le alalaupapa ma le averesi e naʻo le 63 kilomita i le va o nofoaga taʻitasi, e sili atu i lalo o le averesi o taʻavale eletise.

Na taʻua talu ai nei e le NB Power i le Eletise Autonomy, e ui e le o iai ni fuafuaga e faʻaopoopoina ni isi faʻaopoopoga vave i lana fesoʻotaʻiga, ae o loʻo faʻaauau pea ona galue e faʻapipiʻi le tele o tagata lautele Level 2 charger i nofoaga o pisinisi ma isi nofoaga i le itumalo, e lua na fausia. tausaga talu ai.

Newfoundland ma Labrador

● Laasaga 2: 14 uta

● Laasaga 3: 14 uta

O Newfoundland o le tamaititi matuaoti a Kanata e leai se toe totogi.Ia Tesema 2020, Newfoundland ma Labrador Hydro na talepeina le eleele i luga o le muamua o le 14 nofoaga faʻapipiʻi o le a fausia ai le fesoʻotaʻiga faʻasalalau lautele a le itumalo.O lo'o fausia i luga o le Alatele i Kanata mai le Greater St. John's i Port aux Basques, o le feso'ota'iga e aofia ai le fa'afefiloi o le Laasaga 2 ma le Laasaga 3 o lo'o fa'atauina ai le 7.2kW ma le 62.5kW le saoasaoa o le fa'atonuina.I fafo atu o le alatele e tasi foi le nofoaga i Rocky Harbor (i le Gros Morne National Park) e tautua ai le nofoaga o turisi.E le sili atu i le 70 kilomita le va o nofoaga.

O le taumafanafana talu ai, na faasilasila ai e Newfoundland ma Labrador Hydro o le a maua e le poloketi le $ 770,000 i tupe feterale e ala i Punaoa Faalenatura Kanata, faapea foi ma le toeitiiti $1.3 miliona mai le itumalo o Newfoundland ma Labrador.O le poloketi ua fuafua e maeʻa i le amataga o le 2021. O le taimi nei e naʻo le Holyrood station o loʻo i luga o le initaneti, ae o loʻo faʻaogaina meafaigaluega mo le 13 nofoaga o loʻo totoe.


Taimi meli: Iul-14-2022